Til deg som vurderer en Sibirkatt

(N)CarilloCat Silver Rose.
"Silvy". En pensjonert avlskatt

Vi driver oppdrett av sibirkatt og har regelmessig  kattunger til salgs.

Noen av våre kull oppdrettes i sammarbeid med andre, og vokser da også opp hos sine forverter. Alle i trygge hjemlige omgivelser og med topp oppfølging.

Ikke alle våre katter bor hos oss, men også hos forverter og hos våre venner.

Vi er opptatt av kattenes trivsel og helse og avler kun på rasetypiske katter.  Kattungene får mye opmerksomhet og blir trygge og godt sosialiserte. Avlsdyr er testet u.a for HCM og PKD.

Sibirkatten regnes som allergivenlig for mange. Det var også årsak til at vi valgte denne rasen ettersom vi har allergi i familien. Ikke alle tåler den, og har du alergi og vurderer kjøp må du teste deg før du vurderer å kjøpe en katt. 

Forberedelser:

  Katten skal være en del av din familie i mange år.

Forbered deg, og sett deg inn i hva som kreves av deg som katteeier før kjøp.

Les infoen og om stell og raseinfo på linkene fra sidemenyen.

NB! Vi forventer at du er godt forberedt før vi selger deg en katt !

VI ønsker kjøpere som vil holde katten på en seriøs måte.  Dvs. å ikke slippe den alene ut der det er fare for trafikk. Eller at den er til sjenanse for andre.

Man skaper lett "kattehatere" ved å la katten bruke andres blomsterbed som toalett. akkurat det skjer om den får gå fritt uten tilsyn.  Ikke alle liker katter.

 

Hvordan reservere, og hva koster en katt?

Noen av kattungene vil de første ukene være under evaluering for videre avl, vi er også interessert i forverter. Ta gjerne kontakt hvis dere er interessert i en spesiell k  

En kattunge til selskap (og utstilling) koster kr 12000,- Noe mer til avl og utstilling mer. Kattunger til kos selges i stamtavle 2 (kan ikke avles på) og skal kastreres før de er 6 mnd. De leveres med: kjøpskontrakt, stamtavle, microchip, og helseattest. Kattungepakke følger også med. Katten har fått ormekur og er vaksinert med sin første vaksine. Leveres tidligst 12-14 ukers gammel. 

Ved resservasjon betales en del av kjøpesummen som depositum. Ved salg av to søsken til samme familie gis kr.1000,- i rabatt. Ettersom to har så stor glede av hverandre. Sibirkatten er en sosial rase!

NB!Depositum blir selvfølgelig tilbakebetalt om vi av en eller annen grunn ikke kan levere katten. Dersom kjøper angrer seg uten en svert seriøs grunn tilbakebetales ikke depositum.

De første dagene i nytt hjem

Når katten kommer til sitt nye hjem er det best å ha forberedt hjemkomsten før men henter den.

Den første tiden bør katten holdes på ett lite rom. Med kattetoalett, vann og mat tilgjengelig.

Gå inn til den med jevne mellomrom.  Kos med den, og eventuelt lek litt med den. La katten bli vant til familiemedlemmene først. Unngå å ta imot besøkende for å hilse på katten før den har blitt helt husvarm og kjent med familien.

Det er veldig ulikt hvordan katter oppfører seg når de flytter til nytt hjem. Enkelte er fortrolige med en gang. Andre, og spesielt voksne katter bruker lengere tid. Forsøk likevel å kose med katten. Er den fortsatt redd etter ett par dager kan eier «tvangskose» den. Ta den på fanger hold den godt og ros den mens man klør eller stryker den. Vi har ennå ikke opplevd at en katt som ikke blir tillitsfull mot sine familiemedlemmer.

Likeså er det veldig ulikt hvordan katter aksepterer fremmede mennesker. Enkelte er veldig glad for besøk, andre unngår dem. Gjør aldri noe forsøk på å få katten til å like besøkende den vill unngå. Men respekter dens valg og hold besøkende unna den om den vil være i fred.

IKKE gjør forandringer mht kattens meny den første tiden. Gi den kun foret den er vant til! 

Les denne linken om foring og stell : STELL AV KATTEN DIN

Bestevenner !

Vi vill også at våre kattungekjøpere holder sine katter forsikret de første årene.

Innhent tilbud fra ulike selskap da prisene varierer mye!

Lykke til med katten! Mvh

Kari Granaas Hansen & Jan Kolpus